Opbrengst zonnepanelen per maand

De opbrengst zonnepanelen per maand is lastig in te schatten voor de meeste mensen die zonnepanelen willen kopen. Echter is het natuurlijk wel verstandig om inzicht te krijgen in de gemiddelde prijzen. In dit artikel lees je meer over de prijzen van zonnepanelen en de opbrengst zonnepanelen per maand.

Wat is de exacte opbrengst en hoeveel betaal ik daarvoor?

Zoals je misschien al weet zijn de prijzen van zonnepanelen in de afgelopen jaren enorm gedaald. Zo betaal je momenteel voor een systeem van 10 zonnepanelen en een totaal vermogen van 2.500 Wattpiek en betaal je 5000 euro. Dit is inclusief installatie en omvormer.

De prijzen verschillen uiteraard per situatie en zo verbruikt een huishouden met twee personen ongeveer 3.400 kWh. Naast dat het belangrijk is hoeveel je moet betalen voor de zonnepanelen, is het ook belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen je op je dak kunt plaatsen.

De afmeting van een gemiddeld zonnepaneel is ongeveer 1,5 m2. Op een gemiddeld hellend dak kun je dus ongeveer tot 20 zonnepanelen plaatsen. Als je te weinig ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om minder zonnepanelen te plaatsen of je woning slechts gedeeltelijk in je energiebehoefte te voorzien. Ook hier valt dan nog veel winst te behalen.

De opbrengst zonnepanelen per maand is dus echt afhankelijk van hoeveel je betaalt voor zonnepanelen en installatie, hoeveel zonnepanelen je plaatst en wat voor zonnepanelen je plaatst. Meer informatie vindt je op Expert-Deal.be